Fibroblast

PLASMA THERAPIE LIFTEN ZONDER SNIJDEN


Voor oogleden, mond en gezichtscontouren

Non-invasieve behandeling


De techniek werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van geïoniseerde gasmoleculen die zich in de lucht, net boven de huid bevinden. Aan het einde van de Fibroblast Pen zit een applicator, een fijn naaldje. Door dit naaldje loopt een stroompje, die d.m.v. contact met de gasmoleculen een kleine boog geladen plasma de huid op bepaalde puntjes aanraakt, als een klein vonkje, quasi zonder direct contact van de huid met de applicator. De bovenste huidlaag verdampt (eiwitten worden verhit en krimpen), waardoor de huidvezels samentrekken en er een instant liftend effect ontstaat. Tegelijkertijd zorgt het plasma voor een biostimulatie in de diepere huidlagen, waardoor er nieuw collagene en elastine vezels worden aangemaakt.

 

De behandeling


Nadat u de behandelovereenkomst heeft ingevuld, kan de behandeling beginnen. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid met een crème verdoofd, waardoor de behandeling quasi pijnloos is. De behandeling zelf duurt ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de grootte van het gebied en de strakheid van de huid.


Onmiddellijk na de behandeling kan de huid iets gezwollen zijn en branderig aanvoelen maar U kan echter meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten. Na een herstelperiode van ongeveer een week, heeft u weer een nieuwe strakke huid. Hou rekening met zwelling die de eerste 2 dagen kan optreden, in meer of mindere mate. Ook ontstaan er kleine micro-korstjes die 5 tot 7 dagen zichtbaar kunnen zijn. Het is heel belangrijk dat deze vanzelf afvallen, dus pulken is met oog op het gewenste resultaat ten strengste verboden. Deze korstjes mogen wel met een speciale crème worden gecamoufleerd.


Plasmabehandeling kan eveneens ingezet worden voor pigmentvlekken, littekens, de halslijn of rimpels op je bovenlip. Het grote voordeel van zo’n non invasieve behandeling is dat je huid amper beschadigd wordt, en je dus dezelfde dag gewoon weer kunt werken.(wat bij een klassieke facelift of ooglidcorrectie vaak niét het geval is.)

 

Herstel


De behandeling gebeurt aan de oppervlakte, waardoor er geen bloeding of littekenweefsel in de huid ontstaat. Wel treden er micro kleine korstjes op , die na een week tot 10 dagen weer verdwijnen. Deze mogen wel indien gewenst met een speciale camouflage crème gecamoufleerd worden. Het duurt een 4 tot 6 tal weken voordat de huid volledig is hersteld, dus smeer zeker genoeg zonnecrème om hyperpigmentatie te voorkomen.

 

Resultaat op lange termijn

 

Deze behandeling vervangt geen invasieve ooglift doch de resultaten zijn vaak spectaculair. De resultaten blijven een jaar zichtbaar, want het proces van huidveroudering blijft uiteraard verder voortzetten. In sommige gevallen kan echter een tweede behandeling nodig zijn die 6 tot 8 weken na de eerste behandeling kan worden uitgevoerd. Uiteraard adviseer ik u graag met een huidverzorgingsplan voor thuis, want het dagelijks gebruik maken van cosmeceuticals is de beste anti-aging en zal tevens uw behaalde resultaat ondersteunen.

 

De voordelen van een plasmabehandeling:

 

 • Precieze werking, er kan nooit teveel huid worden weggenomen.
 • Uw natuurlijke oog vorm blijft bewaard
 • Korte behandeltijd
 • Geen litteken, zonder snijden.
 • Weinig downtime, u kan snel weer aan het werk.
 • Vrijwel pijnloos

 

Naast alle voordelen, zijn er echter ook een aantal aandachtspunten:

 

 • Niet geschikt voor donkere huid types
 • 6 weken geen blootstelling aan direct zonlicht
 • Geen effect op oogleden met veel vet en/of vochtophoping
 • Niet geschikt voor mensen met pacemaker
 • Niet bij actieve herpes
 • Niet bij permanente fillers
 • Nooit tijdens zwangerschap

PRIJZEN


Opgelet! Deze behandeling wordt enkel uitgevoerd van Oktober tem Februari

Verplichte consultatie  € 35 wordt verrekend bij het boeken van een afspraak.

Ooglift boven - €399 

+ kraaiepootjes - €250

Ooglift onder - €350

Bovenlip - €399

Oorlellen - €225

Ouderdomsvlekjes, steelwratjes, xanthelasma - vanaf €75 + €20 per bijkomend kwartier

Andere delen gelaat of lichaam - vanaf €350 (*)(*) Voor kaaklijn, hals en andere delen van het gelaat of lichaam. Prijs te bepalen na intake.

Deze prijzen zijn een richtlijn en worden pas definitief bepaald bij intake. Indien er een nabehandeling nodig mocht zijn, gelden hier gereduceerde tarieven, die ook bij intake, dus van tevoren, worden vastgelegd.